Inbjudan till ”Alla kan rädda liv” evenemang i Kungsträdgården

Lördag den 13 oktober 2018

År 2012 tog Europaparlamentet ett beslut om att skapa en ”Cardiac arrest awareness week” p.g.a. låga överlevnadstal i Europa vid hjärtstopp utanför sjukhus. European Resuscitation Council (ERC) har därför utropat den 16 oktober till ”Restart a Heart Day” för att öka allmänhetens medvetenhet om vikten av att kunna hjärt-lungräddning (HLR) och att använda en hjärtstartare. Flera initiativ har tidigare varit i fokus denna vecka, bland annat ”Kids Save Lives”, dvs. barn kan också lära sig första hjälpen från tidig ålder med hjälp av ett strukturerat program i skolan. I år är budskapet ”All Citizens of the World Can Save a Life”, dvs. “Alla kan rädda Liv! Mer information finns på HLR rådets hemsida hlr.nu.

Svenska HLR Rådet är medlem i ERC och önskar nu föra fram budskapet Alla kan rädda Liv på bred front tillsammans med er. Lördagen den 13 oktober är Kungsträdgården i Stockholm bokat för ett evenemang med svenskt rekordförsök i HLR utbildning mellan ca kl 11.00 – 14.00, med start kl 12.00 för massutbildning i HLR. Vi kommer att ha talare, konferencier, huvudinstruktör i HLR och band på scenen och allt visas på storbildsskärm för bästa visibilitet. HLR instruktörer cirkulerar runt bland publiken och hjälper dem till rätta. Räddningstjänsten, polisen och ambulanssjukvården kommer att delta med fordon och förevisning för allmänheten av SALSA konceptet.

HLR rådet har hyrt in Kungsträdgårdens egna tält för demonstrationer och produktutställning. Tälten är av tre storlekar och delas mellan utställare. Tält finns om 30 kvm (2 st), 21 kvm (1 st) och 9 kvm (2 st). Priset för deltagande med tältplats är mkt fördelaktigt och inkluderar även el. Vår intention är hålla eventet på en hanterbar nivå så att vi kan återupprepa det årligen om vi så önskar. Det är svårt att träna defibrillering med hjärtstartare i stor skala, därför hoppas vi att kunna erbjuda tältbesök med demonstrationer för intresserade. I ett tält ska vi ha Barn-HLR hörna. Ett mer detaljerat program kommer att skickas ut efter sommaren.

Om detta verkar intressant och ni skulle vilja delta i arrangemanget, kontakta kanslichef Bodil Berggren på Svenska HLR rådet för fortsatt diskussion. Hjärtligt välkomna att medverka!

Andreas Claesson                                               Ingela Hasselqvist-Ax
Leg Amb ssk, Med dr.                                         Leg Anest ssk. Med dr.
Ordf. Svenska HLR rådet                                    Sveriges Hjärtstartarregister/Svenska HLR rådet

 

Kontaktuppgifter

Bodil Berggren
Svenska HLR rådet
Box 5182
121 18 Johanneshov

Mail: bodil.berggren@hlr.nu

Mobil: 0700-900494

Inloggning

Inloggning till admin av aktiviteter för företag.

Till inloggningen

Aktiviteter för Hjärtstartardagen har ännu inte skapats.